hr en

Prilagodba pristupačnosti A A

66 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava za jačanje turističke ponude Nacionalnog parka Krka

66 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava za jačanje turističke ponude Nacionalnog parka Krka
U petak 04. kolovoza 2017. godine, nakon održane sjednice Vlade u Kninu, svečano je potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Nepoznata Krka: skrivena blaga gornjeg i srednjeg toka rijeke Krke vrijedan 80 milijuna kuna.
 
U susret proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, u Kninu je održana sjednica Vlade Republike Hrvatske tijekom koje je ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac izvijestila o stanju iskorištenosti EU fondova u Šibensko-kninskoj županiji te o projektima koji se provode na tom području, a sufinancirani su sredstvima EU.
 
Po završetku sjednice Vlade, upriličeno je potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih EU sredstava za projekt Nepoznata Krka: skrivena blaga gornjeg i srednjeg toka rijeke Krke, čiji je korisnik i prijavitelj Javna ustanova „Nacionalni park Krka“. Cilj spomenutog projekta je turistički valorizirati srednji i gornji tok rijeke Krke i rasteretiti najposjećenije atrakcije u južnom dijelu nacionalnog parka, a njegova ukupna vrijednost iznosi 80 milijuna kuna, od čega će 66 milijuna kuna biti financirano bespovratnim EU sredstvima. Ugovor su potpisali ministrica Žalac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petric i ravnatelj Javne ustanove „Nacionalni park Krka“  Krešimir Šakić, a svečanost potpisivanja svojom je nazočnošću uveličao i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.
 
Ministrica Žalac izrazila je svoje veliko zadovoljstvo i čast što je upravo danas, u susret velikoj proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, u Kninu te ima priliku s korisnikom potpisati ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za hvalevrijedan projekt koji će, osim jačanja turističke ponude tog kraja, doprinijeti i  gospodarskom razvoju te otvaranju novih radnih mjesta što i jest cilj ove Vlade.
„Uskoro ćemo potpisati još 10 ugovora za Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode u vrijednosti od 402 milijuna kuna“ naglasila je ministrica Žalac.

Na svečanom potpisivanju sjednici Vlade u Kninu, kao i na potpisivanju spomenutog ugovora sudjelovali su i šibensko-kninski župan Goran Pauk te gradonačelnik Grada Knina, Marko Jelić.
 
type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Važni dokumenti

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Odbor za praćenje

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Popisi operacija

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Pregled natječaja

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-text;dblclick=edit;

Mogućnost jednostavnog pretraživanja svih natječaja