hr en

Prilagodba pristupačnosti A A

Dani EU fondova

Dani EU fondova godišnja su manifestacija Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije koja za cilj ima besplatnom edukacijom i informiranjem približiti javnosti sve elemente procesa pripreme i prijave projekata, kao i dobrobiti koji isti nose Republici Hrvatskoj.

Regionalni dani EU fondova održavaju se gradovima diljem Republike Hrvatske s ciljem upoznavanja šire javnosti s tematikom EU fondova, te jačanja ljudskih potencijala na lokalnoj i područnoj (regionalnoj) razini za učinkovitu pripremu i korištenje fondova Europske unije. Od veljače do rujna 2013. godine, Regionalni dani održani su u Rijeci, Čakovcu, Slavonskom Brodu, Zadru, Rovinju, Samoboru, Daruvaru, Karlovcu, Gospiću, Dubrovniku, Makarskoj, Sinju, Šibeniku, Puntu - otok Krk, Pločama i Imotskom te je sveukupno 1000 sudionika, predstavnika opće javnosti, jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, regionalnih razvojnih agencija, organizacija civilnog društva, visokoškolskih i obrazovnih institucija i organizacija iz područja obrazovanja i zapošljavanja, malih i srednjih poduzeća za poticanje poduzetništva, industrijskog, javnog i javnog nestambenog sektora, trgovačkih društava, obrta i drugih zainteresiranih za fondove EU, dobilo saznanja iz područja: programi Kohezijske politike EU za 2013. godinu i za razdoblje 2014.-2020., financiranje projekata iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja, pregled tematskih ciljeva EU s primjerima projekata te novim pristupima teritorijalnom razvoju 2014.-2020.

Tjedan EU fondova organiziran je kao informativno-edukativni događaj koji je imao za cilj približiti općoj i stručnoj javnosti mogućnosti i načine korištenje fondova Europske unije, kao i dobrobiti koji isti nose Republici Hrvatskoj. Petodnevni događaj održan je sa svrhom razmjene iskustva Republike Hrvatske i zemalja EU članica odnosno predstavljanja mogućnosti korištenja strukturnih i investicijskih fondova Europske unije u financijskom razdoblju 2014. - 2020., prema pojedinim tematskim područjima. Dodatna vrijednost su i poslovni sastanci organizirani između predstavnika hrvatskih i stranih tvrtki te ostvareni kontakti sa svrhom izgradnje buduće poslovne suradnje. Tematska područja pokrivena ovim događajem su: inovacije, energetska učinkovitost, vodno gospodarstvo, prometne investicije u kontekstu održivog urbanog razvoja i ruralni razvoj. Događaju je prisustvovalo ukupno 1200 sudionika - predstavnika državnih tijela, jedinica lokalne i regionalne samouprave te poslovnog, znanstvenog i civilnog sektora te medija, održano je 5 panel rasprava u kojima je sudjelovalo 25 hrvatskih te 16 stranih stručnjaka te su održani poslovni sastanci između stranih i hrvatskih tvrtki sa ciljem izgradnje buduće suradnje.


Dani
EU fondova 


Regionalni
dani EU fondova 


Tjedan EU
fondova 

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Važni dokumenti

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Odbor za praćenje

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Popisi operacija

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Pregled natječaja

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-text;dblclick=edit;

Mogućnost jednostavnog pretraživanja svih natječaja