hr en

Prilagodba pristupačnosti A A

Dokazali su da je moguće – veliki uspjeh male općine

Dokazali su da je moguće – veliki uspjeh male općine
Općina Drenovci uspješno završila EU projekt Poljoprivredni poduzetnički inkubator vrijedan 12 milijuna kuna

Nakon svečanog otvaranja početkom rujna, u petak 23. rujna 2016. u Drenovcima je održana i završna konferencija projekta Poljoprivredni poduzetnički inkubator Drenovci. Ukupna vrijednost projekta je 12.464.719,29 kuna, od čega je 99 posto, odnosno 12.340.072,09 kuna sufinancirano bespovratnim sredstvima iz Europske unije.

Završnoj konferenciji prisustvovali su pomoćnik ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Dragan Jelić, zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak, načelnik Općine Drenovci Jakša Šestić i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Vukovarsko-srijemske županije Zdenko Podolar.

Izgradnjom i opremanjem Inkubatora Drenovci su pokazali kako i male općine mogu uspješno doći do značajnih sredstava iz fondova EU, a uz to su osigurali infrastrukturu koja će olakšati poslovanje brojnim poljoprivrednicima i gospodarstvenicima. U okviru projekta razvijat će se mogućnosti za ulaganje, poticati poduzetništvo i inovacije pružanjem pristupa visoko kvalitetnim uslugama te razvijati i graditi moderna infrastruktura za obavljanje poslovnih aktivnosti.

Projekt je usmjeren na pokretanje poduzetničke aktivnosti u sektoru poljoprivredno-prehrambene djelatnosti, s naglaskom na stvaranje proizvoda veće dodane vrijednosti, te na umrežavanje malih poljoprivrednih poduzetnika u Inkubatoru.

Najviše koristi imat će poduzetnici početnici i poduzetnici koji su u fazi rasta jer će im Poljoprivredni poduzetnički inkubator omogućiti olakšano pokretanje poslovanja kroz smanjenje početnih troškova ulaganja te stručnu i logističku pomoć.

Poljoprivredni poduzetnički inkubator Drenovci doprinijet će rastu malih i srednje velikih poduzeća na području Općine ali i cijele Vukovarsko-srijemske županije, a kroz unaprjeđenje poduzetničke klime i uvjeta poslovanja očekuje se razvoj novih proizvoda i usluga, otvaranje novih radnih mjesta i smanjenje iseljavanja lokalnog stanovništva.
 
type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Važni dokumenti

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Odbor za praćenje

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Popisi operacija

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Pregled natječaja

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-text;dblclick=edit;

Mogućnost jednostavnog pretraživanja svih natječaja