hr en

Prilagodba pristupačnosti A A

EU fondovi i za policijske pse

EU fondovi i za policijske pse
U Zagrebu izgrađen i opremljen Centar za obuku i dresuru policijskih pasa

U sklopu Policijske Akademije u Zagrebu završen je projekt „Izgradnja Centra za obuku vodiča i dresuru policijskih pasa“. Radi se o projektu ukupno vrijednom više od 14,5 milijuna kuna, od kojih Europska unija putem programa IPA sufinancira 85 posto.

Projektom je rekonstruiran i nadograđen već postojeći Centar za obuku pasa s pratećim i pomoćnim dijelom, te poligonom i objektima za obuku pasa. Ukupna površina zahvata iznosi gotovo 11.000 metara četvornih. Centar je koncipiran kao jedinstven kompleks sa tri trakta: upravno-smještanog trakta, pratećeg trakta sa veterinarskom ambulantom i traktom za smještaj pasa povezanih zajedničkom zatvorenom komunikacijom, te poligonom za istrčavanje pasa i poligonom za obuku pasa.

Korisnik projekta je Ministarstvo unutarnjih poslova, a Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije bila je zadužena za ugovaranje i praćenje provedbe projekta.

Novim objektima koje smo predali na upravljanje Ministarstvu unutarnjih poslova uvelike su poboljšani uvjeti za treninge pasa, ali i za same djelatnike. Time značajno doprinosimo jačanju infrastrukturnih i tehničkih kapaciteta naših institucija“, izjavio je ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić.
 
Uspješnim završetkom projekta nabavljena je i oprema za Centar koja se sastoji od uredskog namještaja, IT i  multimedijalne opreme te namještaja za veterinarsku ambulantu. Cjelokupna oprema vrijedna je više od 600 tisuća kuna.

Ovo je uistinu jako važan projekt jer se radi o jačanju nacionalnih kapaciteta za borbu protiv organiziranog kriminala i terorizma. Projekt se uspješno bliži kraju, radovi su završeni, izdana je i uporabna dozvola tako da uskoro očekujemo svečano otvorenje i prve stanovnike Centra“, izjavio je Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.

Projekt Centra za obuku vodiča i dresuru policijskih pasa financira se u okviru I komponente programa IPA za programsku godinu 2011. Unutar navedene programske godine potpisano je ukupno 83 ugovora za provedbu 10 projekata vrijednih više od 25 milijuna eura.
type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Važni dokumenti

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Odbor za praćenje

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Popisi operacija

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Pregled natječaja

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-text;dblclick=edit;

Mogućnost jednostavnog pretraživanja svih natječaja