hr en

Prilagodba pristupačnosti A A

Gotovo 70 milijuna kuna bespovratnih sredstava za izgradnju Centra za forenzičku psihijatriju Vrapče

Gotovo 70 milijuna kuna bespovratnih sredstava za izgradnju Centra za forenzičku psihijatriju Vrapče
Potpisan prvi ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz EU natječaja u području zdravstva
 
U utorak, 18. listopada 2016. u Zagrebu je održano svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Izgradnja Centra za forenzičku psihijatriju Klinike za psihijatriju Vrapče“. Riječ je o potpisivanju prvog ugovora iz EU natječaja „Poboljšanje isplativosti i pristupa bolničke skrbi za ranjive skupine“ koji se financira sredstvima Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“  Ukupna vrijednost projekta koji će se u stopostotnom iznosu financirati EU sredstvima iznosi 68.308.675,73 kuna.
 
Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovali su: Tomislav Tolušić, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Dario Nakić, ministar zdravlja, Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, Mirna Šitum, pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba i Vlado Jukić, ravnatelj Klinike za psihijatriju Vrapče.
 
Projekt Centra za forenzičnu psihijatriju Klinike za psihijatriju Vrapče omogućit će poboljšanu zdravstvenu skrb za pacijente s teškim duševnim bolestima te adekvatne uvjete za njihovo liječenje. Svrha projekta je povećati dostupnost kvalitetnog liječenja na Zavodu za forenzičku psihijatriju povećanjem prostornih kapaciteta, unaprijediti postojeće i razvijati nove načine zaštite forenzičko psihijatrijskih pacijenata, smanjiti trajanje hospitalizacije forenzičko psihijatrijskih pacijenata, povećati efikasnost rehabilitacije i omogućiti daljnje društveno uključivanje forenzičko psihijatrijskih pacijenata. Po završetku projekta Centar će imati kapacitet 70 kreveta i 15 stolica dnevne bolnice, a pacijentima će biti omogućeni različiti terapijski i rekreacijski sadržaji u zatvorenom, ali i otvorenom prostoru u zaštićenom krugu oko Centra.
 
„Klinika za psihijatriju Vrapče jedna je od najznačajnijih bolnica ovog tipa u Hrvatskoj i skrbi o velikom broju pacijenata sa psihičkim oboljenjima. Drago mi je da će realizacijom ovog projekta pacijenti bolnice Vrapče dobiti bolje uvjete za liječenje i priliku da se u kraćem vremenu riješe problema koji ih sputavaju u njihovom svakodnevnom životu. Ovo je tek prvi od projekata u području zdravstva koji će se sufinancirati iz EU fondova, a uvjeren sam da ćemo uspjeti iskoristiti sva raspoloživa sredstva i da će svi naši građani uskoro dobiti bolje uvjete za liječenje i primjereniju zdravstvenu skrb“ – izjavio je ovom prigodom ministar Tolušić.

Izgradnja Centra za forenzičku psihoterapiju započela je početkom 2016. godine, a očekivano trajanje radova izgradnje i opremanja iznosi 18 mjeseci.
 
type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Važni dokumenti

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Odbor za praćenje

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Popisi operacija

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Pregled natječaja

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-text;dblclick=edit;

Mogućnost jednostavnog pretraživanja svih natječaja