hr en

Prilagodba pristupačnosti A A

Konferencija u sklopu EU projekta “Podrška sustavu socijalne skrbi u procesu daljnje deinstitucionalizacije socijalnih usluga“

Konferencija u sklopu EU projekta  “Podrška sustavu socijalne skrbi u procesu daljnje deinstitucionalizacije  socijalnih usluga“
Konferencija u sklopu EU projekta “Podrška sustavu socijalne skrbi u procesu daljnje deinstitucionalizacije socijalnih usluga“ održat će se od 15. - 16. rujna 2014. godine, u hotelu Dubrovnik, Ljudevita Gaja 1, Zagreb.

Na otvaranju konferencije nazočnima će se obratiti gđa Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih te ostali uvaženi predstavnici Ministarstva socijalne politike i mladih, članovi projektnog tima, kao i predstavnici domova i institucija socijalne skrbi.

Konferencija se organizira u suradnji s konzorcijem kojeg predvodi tvrtka Oxford Policy Management Limited iz Velike Britanije u suradnji s hrvatskim partnerima, Udrugom za promicanje inkluzije i Udrugom za inicijative u socijalnoj politici. Projekt je pokrenulo Ministarstvo socijalne politike i mladih u studenom 2012. godine, a ukupna vrijednost projekta je 1.382.640 eura.

Nadalje, slijedom provedbe gore navedenog projekta tijekom rujna 2014. godine održat će se sveukupno četiri regionalne konferencije, kako slijedi: u Zagrebu: 15. - 16. rujna i 18. - 19. rujna 2014. godine; Osijeku: 22. - 23. rujna 2014. godine i Zadru: 25. - 26. rujna 2014. godine. Regionalne konferencije su namijenjene različitim dionicima sukladno njihovoj regionalnoj pripadnosti.

Cilj projekta je povećati socijalno uključivanje korisnika prava i usluga u sustavu socijalne skrbi te pružiti podršku stručnjacima iz sustava socijalne skrbi pri daljnjem razvoju i provedbi učinkovitih i inkluzivnih socijalnih usluga unaprjeđivanjem procesa socijalnog planiranja i transformacije ustanova socijalne skrbi. 

Na konferenciji će se predstaviti „Operativni plan deinstitucionalizacije i transformacije domova socijalne skrbi i drugih pravnih osoba koje obavljaju djelatnost socijalne skrbi u Republici Hrvatskoj 2014.-2016. godine“ te će biti prezentiran dosadašnji tijek procesa socijalne reforme. Osim prezentacije projektnih aktivnosti i rezultata projekta, bit će predstavljeni i: “Priručnik za transformaciju ustanova”, ogledni primjeri transformacijskih planova domova socijalne skrbi, kao i iskustva deinstitucionalizacije u Velikoj Britaniji i Gruziji.

Dnevni red konferencije u sklopu projekta “Podrška sustavu socijalne skrbi u procesu daljnje deinstitucionalizacije socijalnih usluga“
type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Važni dokumenti

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Odbor za praćenje

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Popisi operacija

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Pregled natječaja

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-text;dblclick=edit;

Mogućnost jednostavnog pretraživanja svih natječaja