hr en

Prilagodba pristupačnosti A A

Ministrica Žalac: „Uz pomoć EU fondova osigurat ćemo mladima bolju budućnost!“

Ministrica Žalac: „Uz pomoć EU fondova osigurat ćemo mladima bolju budućnost!“
U petak, 3. veljače 2017. godine ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac održala je u Osijeku radni sastanak s predstavnicima Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, nakon čega se zaputila u Vukovar i održala kratko predavanje učenicima osmih razreda koji su bili u posjetu Memorijalnom centru Domovinskog rata Vukovar.
 
Radni sastanak s rektorom Sveučilišta u Osijeku Željkom Turkaljem i dekanom Ekonomskog fakulteta u Osijeku Vladimirom Cinijem nastavak je dobre suradnje Sveučilišta i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, partnera koji su prepoznali važnost ulaganja u znanje i mlade ljude. Glavna tema razgovara bila je dosadašnja i buduća suradnja ovih institucija na području razvoja Sveučilišta, zadržavanja mladih u Slavoniji i financiranju projekata EU sredstvima.

Nakon obilaska Memorijalnog centra Domovinskoga rata Vukovar ministrica Gabrijela Žalac održala je kratko predavanje u okviru edukativnog projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“ gdje se prisjetila vremena prije rata kada je Vukovarsko-srijemska županija bila agrarno, drvno i željezničko središte.

„Vukovar i Slavonija imaju veliki potencijal koji je dugo neiskorišten, a cijeli ovaj kraj ostao je nepravedno zanemaren. Ovaj prostor od geostrateškog je značaja, obiluje kvalitetnim poljoprivrednim površinama, šumama i vodama, a tu je i ono najvažnije - kvalitetni ljudi koji mogu i znaju kako to iskoristiti“, poručila je  ministrica Žalac.

Poseban naglasak ministrica je stavila na problem iseljavanja mladih iz Slavonije te objasnila kako su kroz „Projekt Slavonija“ osigurana značajna sredstva za ulaganja u poduzetništvo, obrazovanje, zdravstvo, kulturnu i prirodnu baštinu, sektor prometa, unutarnje plovne puteve i energetiku isključivo na području pet slavonskih županija. „Vi mladi budućnost ste Hrvatske, a uz pomoć EU fondova zajedno možemo osigurati da to bude jako dobra budućnost“ , istaknula je ministrica Žalac.

Nakon predavanja organiziran je i kviz pod nazivom „Živjeti Vukovar“ na kojemu su učenici pokazali znanje o Domovinskome ratu i Vukovaru, a ministrica Gabrijela Žalac svim sudionicima kviza podijelila je diplome.
 
Na kraju posjeta Vukovaru ministrica je obišla i projekt Interkulturne škole u Vukovaru kojeg provodi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.
 
type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Važni dokumenti

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Odbor za praćenje

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Popisi operacija

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Pregled natječaja

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-text;dblclick=edit;

Mogućnost jednostavnog pretraživanja svih natječaja