hr en

Prilagodba pristupačnosti A A

Obnova palače iz EU fondova

Obnova palače iz EU fondova
Cres, 2. lipnja, 2016. - Ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) Tomislav Petric u pratnji gradonačelnika Grada Cresa, Kristijana Jurjaka i predstavnika Ministarstva kulture obišao je projekt „Obnova palače Moise na otoku Cresu” koji se financira iz sklopu I. komponente programa IPA 2013 - pomoć u izgradnju i jačanje institucija.
 
Ciljevi ovog projekta, ukupne vrijednosti 31 milijun kuna (4.1 milijuna eura), su obnova i rekonstrukcija palače Moise na otoku Cresu te osnivanje Centra za cjeloživotno učenje i Centra humanističkih i društvenih znanosti kojima će upravljati Sveučilište u Rijeci. Projekt spaja sanaciju i adaptaciju palače Moise na otoku Cresu čime će se osigurati mogućnost zapošljavanja i obrazovanja za lokalnu zajednicu. U sklopu navedenog projekta palača Moise će se i opremiti namještajem za predavaonice i sobe te kompletnom IT opremom.
 
Trenutno se na palači izvode radovi na krovištu kao i restauratorski radovi na zidnim oslicima. Radove na rekonstrukciji izvodi tvrtka ING-GRAD d.o.o. a stručni nadzor radova provodi tvrtka  INVESTINŽENJERING d.o.o.
 
Prilikom obilaska palače ravnatelj SAFU, Tomislav Petric je istaknuo: “Vrijednost ovog ugovora, uz konkretnu infrastrukturu koja će se modernizirati i staviti u punu funkciju, svakako je i stjecanje iskustva u provedbi EU projekata. Uvjeren sam da će to uvelike koristiti  gradu Cresu u njegovom daljnjem razvoju i mogućnostima koje im se pružaju u EU fondovima, odnosno u natječajima koji su već otvorni i koji će se tek otvarati“.
 
Projekt „Obnova palače Moise na otoku Cresu” započeo je u listopadu 2015. godine, a završetak radova očekuje se krajem 2017. godine. U provedbi projekta SAFU, kao ugovorno tijelo, usko surađuje i s Ministarstvom kulture koje je projekt i predložilo za financiranje te je nadležno za tehničke aspekte provedbe.

Više informacija o SAFU pogledajte na: www.safu.hr
type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Važni dokumenti

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Odbor za praćenje

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Popisi operacija

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Pregled natječaja

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-text;dblclick=edit;

Mogućnost jednostavnog pretraživanja svih natječaja