hr en

Prilagodba pristupačnosti A A

Osječki studenti prigodno obilježili Dan Europe

Osječki studenti prigodno obilježili Dan Europe
Otvoreni dani EU fondova na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

U ponedjeljak 9. svibnja 2016., Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organizirali su Otvorene dane EU fondova na Sveučilištu, kako bi studentima predstavili mogućnosti obrazovanja, stažiranja i zapošljavanja za studente i mlade uz potporu bespovratnih sredstava Europske unije.

Prilikom otvaranja ovog informativno-edukativnog događaja, studentima i ostalim sudionicima obratili su se: zamjenica ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Sonja Bošnjak, predsjednik uprave Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje dr. sc. Stjepan Ribić i prorektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku prof. dr. sc. Tomislav Mrčela.

„Danas vam se ovdje nudi prilika da iz prve ruke saznate sve što vas zanima o EU mogućnostima zapošljavanja, stažiranja ili stručne prakse koje su vaši profesori ili kolege već iskoristili. Iskoristite ovu priliku, informirajte se i odvažite se sudjelovati jer vi ste naši partneri na koje ozbiljno računamo u godinama koje dolaze kada su u pitanju EU projekti i EU fondovi“, izjavila je ovom prigodom zamjenica ministra Sonja Bošnjak.

Okupljenim osječkim studentima govornici iz Hrvatske gospodarske komore, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Poduzetničkog inkubatora BIOS i Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek predstavili su programe Erasmus plus i Erasmus za poduzetnike, projekt Garancija za mlade i dobra iskustva korištenja usluga poduzetničkog inkubatora. Njihovi kolege studenti prenijeli su im svoja iskustva stažiranja, studijske razmjene i prakse te sudjelovanja u nekima od brojnih programa i projekata koji se nude kroz EU fondove.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije posvetilo je posebnu pažnju studentima, prepoznajući u njima buduće predvodnike razvoja hrvatskog gospodarstva i društva u cjelini te je stoga pokrenulo projekt Akademija regionalnoga razvoja i fondova EU. Cilj projekta je informirati i osvijestiti studente o važnosti fondova EU kao jednog od najznačajnijih izvora financiranja različitih razvojnih projekata kako bi se kao budući  akteri razvoja hrvatskog gospodarstva i društva u cjelini, mogli lakše aktivno uključivati u taj proces.

U okviru posjeta Osijeku, zamjenica ministra Sonja Bošnjak sudjelovala je i na svečanom otvorenju Europskog EFOS tjedna 2016. gdje se prigodno obratila studentima Ekonomskog fakulteta.
 
type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Važni dokumenti

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Odbor za praćenje

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Popisi operacija

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Pregled natječaja

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-text;dblclick=edit;

Mogućnost jednostavnog pretraživanja svih natječaja