hr en

Prilagodba pristupačnosti A A

Potpisan ugovor o izgradnji studentskog paviljona u sveučilišnom kampusu u Osijeku vrijedan 174.300.000,00 kuna

Potpisan ugovor o izgradnji studentskog paviljona u sveučilišnom kampusu u Osijeku vrijedan 174.300.000,00 kuna

Ministar Tolušić nakon potpisivanja obišao radove na rekonstrukciji Županijskog suda u Osijeku

Osijek, 12. srpnja 2016. godine – U okviru posjeta Osječko-baranjskoj županiji ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić sudjelovao je na svečanom potpisivanju ugovora sa Sveučilištem u Osijeku, nakon čega je zajedno sa svojim suradnicima bio u obilasku projekta „Radovi na rekonstrukciji objekata sudova - Županijski sud u Osijeku“.

U zgradi Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, održano je svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Izgradnja zgrade, infrastrukture i okoliša studentskog paviljona u sveučilišnom kampusu u Osijeku“, ukupne vrijednosti 174.300.000,00 kuna. Ugovor je potpisan u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga: Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“.

Uz ministra Tolušića, svečanom potpisivanju ugovora prisustvovali su zamjenica ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Sonja Bošnjak, pomoćnik ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Davor Huška, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta prof.dr.sc. Srećko Tomas, ravnatelj Središnje agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric, zastupnik u Europskom parlamentu Andrej Plenković, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Dragan Vulin, mag. ing. el., gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Vrkić, rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Željko Turkalj, članovi Senata Sveučilišta i brojni drugi gosti.

„U zadnjih 10 godina broj studenata u Osijeku gotovo je udvostručen. Kako bi se taj pozitivan trend nastavio, osigurana su značajna sredstva iz EU fondova za izgradnju novog studentskog paviljona. Ulaganjem u naše studente i njihov standard, dugoročno ulažemo u razvoj ovog grada, županije i Republike Hrvatske u cijelosti“, izjavio je ministar Tolušić.

Izgradnjom studentskog paviljona u sveučilišnom kampusu u Osijeku omogućit će se smještaj za dodatnih 796 studenata, čime će po završetku projekta, ukupan broj kreveta za studente u Osijeku porasti na 1.465. Ovaj projekt doprinijet će i povećanju smještajnih kapaciteta za studente u nepovoljnom položaju za koje je predviđeno 537 od 796 novih ležajeva, od čega će 10 jednokrevetnih soba biti prilagođeno za studente s invaliditetom.

Nakon potpisivanja, ministar Tolušić se zajedno sa svojim suradnicima zaputio prema Županijskom sudu u Osijeku gdje su obišli radove na projektu „Radovi na rekonstrukciji objekata sudova - Županijski sud u Osijeku„. Radovi su odvijaju u okviru IPA projekta "Potpora racionalizaciji mreže sudova“ ukupne vrijednosti 8.659.235 eura, dok vrijednost radova iznosi 2.661.964,86 eura, od čega je 2.262.670,13 eura financirano sredstvima iz EU fondova. 

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Važni dokumenti

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Odbor za praćenje

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Popisi operacija

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Pregled natječaja

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-text;dblclick=edit;

Mogućnost jednostavnog pretraživanja svih natječaja