hr en

Prilagodba pristupačnosti A A

Potpisan ugovor za izgradnju prvog studentskog doma na području Vukovarsko-srijemske županije!

Potpisan ugovor za izgradnju prvog studentskog doma na području Vukovarsko-srijemske županije!
Ministrica Žalac: „Ovo je važan korak za ostanak stanovništva na ovom području!“
 
Vukovar, 17. studenoga 2016. – Neposredno prije održavanja sjednice Vlade Republike Hrvatske u Vukovaru, predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac prisustvovali su svečanom potpisivanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Izgradnja studentskog doma u Vukovaru“. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 22.911.080,83 kuna, a svečani događaj održao se u zgradi Veleučilišta "Lavoslav Ružička" u Vukovaru.
 
Potpisivanju su prisustvovali i ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric i dekan Veleučilišta "Lavoslav Ružička" doc. dr. sc. Mirko Smoljić.
 
Izgradnjom studentskog doma u Vukovaru omogućit će se ostanak mladih na području Vukovarsko-srijemske županije, potaknut će ih se da studiraju u Vukovaru uz smanjene troškove života, a ponudit će im se i specifični studentski sadržaji koji će unaprijediti kvalitetu studiranja. Veliki potencijal ovog projekta su i  studenti koji dolaze studirati iz drugih mjesta, kao mogući novi stanovnici Grada Vukovara,  koji u njemu žele ostati i nakon što završe studij.
 
Studentski dom raspolagat će sa 108 kreveta od čega će ih 80 biti za studente u nepovoljnom položaju, dok će dvije jednokrevetne sobe biti u potpunosti prilagođene osobama s invaliditetom. Osiguran studentski smještaj u Vukovaru privući će nove studente i omogućiti gradu da postane mjesto poželjno za studiranje.
 
„Izgradnja prvog studentskog doma u Gradu Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji jedan je od važnijih koraka u osiguravanju ostanka stanovništva na ovom području. Ovakav projekt sigurno će imati pozitivan utjecaj na gospodarski razvoj i zato se nadam da će smještajni kapaciteti biti redovito popunjeni te da će velik broj mladih i nakon studija ostati živjeti u Vukovaru“, izjavila je ministrica Gabrijela Žalac.
 
Ugovor s Veleučilištem "Lavoslav Ružička" u Vukovaru potpisan je u okviru EU natječaja „Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju“, koji je usmjeren na podršku javnim visokim učilištima za proširenje i poboljšanje smještajnih kapaciteta za studente, s naglaskom na studente u nepovoljnom položaju. Ovo je već deveti ugovor potpisan ove godine, a prije njega ugovori su potpisani sa Sveučilištem u Zagrebu, Visokom školom za menadžment u turizmu i informatici Virovitica, Sveučilištem u Zagrebu – Sveučilišnim kampusom Varaždin, Sveučilištem u Rijeci, Međimurskim veleučilištem u Čakovcu, Sveučilištem u Dubrovniku te dva sa Sveučilištem Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.
 
type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Važni dokumenti

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Odbor za praćenje

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Popisi operacija

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Pregled natječaja

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-text;dblclick=edit;

Mogućnost jednostavnog pretraživanja svih natječaja