hr en

Prilagodba pristupačnosti A A

Predstavljen natječaj „Razvoj poslovne infrastrukture“ vrijedan 380 milijuna kuna

Predstavljen natječaj „Razvoj poslovne infrastrukture“ vrijedan 380 milijuna kuna
Nakon 7 objavljenih natječaja u vrijednosti od 3 milijarde kuna, poduzetnicima se kroz EU fondove osigurava i poslovna infrastruktura

Zagreb, 15. rujna 2016. godine - Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić i ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat predstavili su u hotelu International Poziv na dostavu projektnih prijava „Razvoj poslovne infrastrukture“, ukupne vrijednosti 380 milijuna kuna.

„Ovim javnim pozivom dajemo mogućnost našim općinama, gradovima i županijama da prema svojim razvojnim planovima poboljšaju i grade svoju poduzetničku strukturu i tako privuku nova ulaganja koja će otvoriti nova radna mjesta. Najmanja sredstva koja mogu dobiti su 200 tisuća kuna, a najviše se može dobiti 20 milijuna kuna. Kroz ovaj javni poziv mi smo za izgradnju poduzetničke infrastrukture Hrvatske osigurali 380 milijuna kuna. Ministarstvo poduzetništva i obrta će kao i do sada održati informativne radionice na kojima će biti pružene sve potrebne informacije o pozivu“, naglasio je ministar Horvat.

„Nastavljamo kroz EU fondove našim poduzetnicima stvarati preduvjete za rast, razvoj i povećanje konkurentnosti. Na raspolaganju su im i brojne mogućnosti putem sedam natječaja za poduzetništvo ukupne vrijednosti gotovo 3 milijarde kuna te kroz razne financijske instrumente koji dolaze u obliku kreditnih linija, garancijskih shema, i fondova poduzetničkog kapitala“, izjavio je ministar Tolušić.

Kroz aktivnosti projekata u okviru ovog natječaja ulagat će se u materijalnu i nematerijalnu imovinu s ciljem izgradnje, rekonstrukcije i opremanja nove i postojeće poduzetničke poslovne infrastrukture.

Razvoj poduzetničko poslovne infrastrukture doprinijet će kvaliteti i poboljšanju poslovanja, modernizaciji i razvoju poduzetničkog okruženja te povećanju proizvoda i usluga koje poslovna infrastruktura omogućava. Izgradnja novih i proširenje postojećih poduzetničkih centara, poslovnih inkubatora, poduzetničkih akceleratora, poslovnih i znanstveno-tehnoloških parkova omogućit će malom i srednje velikom poduzetništvu pristup infrastrukturi što će privući razne investitore i stvoriti nova radna mjesta.

Prihvatljivi prijavitelji, kao i njihovi partneri u okviru ovog natječaja, su jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave te poduzetničke potporne institucije upisane u Jedinstveni registar poduzetničke infrastrukture.
 
type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Važni dokumenti

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Odbor za praćenje

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Popisi operacija

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Pregled natječaja

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-text;dblclick=edit;

Mogućnost jednostavnog pretraživanja svih natječaja