hr en

Prilagodba pristupačnosti A A

Preostalih 10 regionalnih koordinatora dobilo bespovratna sredstva za provedbu savjetodavnih, edukativnih i informativnih aktivnosti o EU fondovima

Preostalih 10 regionalnih koordinatora dobilo bespovratna sredstva za provedbu savjetodavnih, edukativnih i informativnih aktivnosti o EU fondovima
U petak, 9. rujna 2016., u hotelu Kurija Janković, Općina Lukač, održano je svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava regionalnim koordinatorima, odnosno certificiranim regionalnim razvojnim agencijama, za provedbu aktivnosti koje će doprinijeti povećanju apsorpcije sredstava iz EU fondova.

Svečanom potpisivanju prisustvovali su ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić, pomoćnik ministra Dragan Jelić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata i programa EU (SAFU) Tomislav Petric i čelnici 10 regionalnih koordinatora s kojima su potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava.

Bespovratna sredstva dodjeljuju se u okviru Poziva na iskaz interesa regionalnim koordinatorima za dodjelu bespovratnih sredstava iz prioritetne osi 10 - Tehnička pomoć Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Regionalni koordinatori će dobivena sredstva utrošiti za  jačanje i razvoj mreže podrške (potencijalnim) prijaviteljima i korisnicima EU fondova iz redova javnopravnih tijela, kroz savjetodavnu potporu u pogledu pripreme i provedbe projekata, informiranje šire javnosti o mogućnostima i provedbi EU fondova, potporu jačanju kapaciteta (potencijalnih) korisnika za pripremu i provedbu projekata i jačanje kapaciteta regionalnih koordinatora za pružanje podrške javnopravnim tijelima u pripremi i provedbi projekata.

Vrijednost potpisanih ugovora iznosi 13.842.924,03 kuna, od čega se 85% sufinancira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, a 15% je udio nacionalnog sufinanciranja.

Ovi novci će pomoći regionalnim koordinatorima, koji su produžene ruke Ministarstva na terenu, da svim potencijalnim prijaviteljima EU projekata pruže pravovremenu pomoć i potporu kako bi realizirali što više projekata i povukli sav novac koji nam je na raspolaganju“ izjavio je prigodom potpisivanja ministar Tolušić.

Nakon potpisivanja ugovora u Osijeku s 11 regionalnih koordinatora, u hotelu Kurija Janković u Lukaču su potpisani ugovori s  preostalih 10 regionalnih koordinatora. Slijedi popis regionalnih koordinatora i iznosi dodijeljenih sredstava:
RB Naziv prijavitelja Ukupna vrijednost (HRK)
1. Istarska razvojna agencija (IDA) d.o.o. 1.477.223,40
2. Razvojna agencija Ličko-senjske županije-LIRA 1.167.058,34
3. Primorsko-goranska županija, Upravni odjel za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima 1.498.301,67
4. Zagorska razvojna agencija d.o.o. 1.427.700,07
5. Javna ustanova za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije RERA S.D. 1.499.567,03
6. Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA d.o.o. 1.365.610,96
7. Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije 1.411.535,15
8. Razvojna agencija Karlovačke županije Karla d.o.o. 1.037.329,67
9. VIDRA-Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije 1.498.500,00
10. DUNEA d.o.o., za regionalni razvoj i poslovne usluge 1.460.097,74
UKUPNO: 13.842.924,03
type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Važni dokumenti

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Odbor za praćenje

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Popisi operacija

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Pregled natječaja

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-text;dblclick=edit;

Mogućnost jednostavnog pretraživanja svih natječaja