hr en

Prilagodba pristupačnosti A A

Projekt e-poslovanje pomogao više tisuća poduzetnikaNakon dvije godine provedbe projekt ePoslovanje, namijenjen unapređenju poslovanja malih i srednjih poduzetnika, priveden je kraju. Riječ je o projektu poboljšanja poslovne konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika putem elektroničkog poslovanja u koji je uloženo 20,1 milijun kuna.

"Cilj ovog projekta bio je poboljšati konkurentnost, ali i efikasnost te produktivnost malih i srednjih poduzetnika. U sklopu projekta smo održali preko 40 radionica i seminara koje je pohađalo oko 1500 poduzetnika, izrađeni su priručnici i informativne brošure, a pokrenuli smo i dvije Internet stranice koje poduzetnici i dalje mogu koristiti. Uz to, gotovo 6 milijuna kuna uloženo je u opremanje dvadeset poduzetničkih potpornih institucija informatičkom opremom“, poručio je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras na predstavljanju rezultata projekta. Dodao je kako je odaziv poduzetnika u ovom projektu bio izniman o čemu svjedoči i 20.000 preuzimanja raznih sadržaja s mrežnih stranica projekta, te preko tisuću registriranih poduzetnika.

Ministarstvo poduzetništva i obrta poduzetnicima i obrtnicima omogućilo je da nauče kako i zašto koristiti alate elektroničkog poslovanja, koje su njegove prednosti, kako se informirati putem interneta, kako odabrati pružatelja usluga elektroničkog poslovanja, kao izraditi svoju internetsku stranicu, kako pronaći i koristiti besplatne aplikacije i sve one informacije i savjete koji mogu pomoći malim i srednjim poduzetnicima da povećaju prodaju, uštede vrijeme i novac te da unaprijede svoje poslovanje.

U sklopu projekta pokrenute su Internet stranice www.eposlovanje.eu i www.eposlovanje.com.hr kroz koje se poduzetnici i dalje mogu informirati o korištenju e-alata i o najnovijim trendovima u e-poslovanju.
type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Važni dokumenti

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Odbor za praćenje

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Popisi operacija

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Pregled natječaja

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-text;dblclick=edit;

Mogućnost jednostavnog pretraživanja svih natječaja