hr en

Prilagodba pristupačnosti A A

Studenti u Čakovcu napokon će dobiti Studentski dom!

Studenti u Čakovcu napokon će dobiti Studentski dom!

Svečanim potpisivanjem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Uključivo studiranje“, Međimursko veleučilište u Čakovcu osiguralo izgradnju Studentskog doma s 32 ležaja u 23 sobe

U srijedu 29. lipnja 2016. godine, u zgradi Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, održano je svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Uključivo studiranje“, ukupne vrijednosti 8.992.075,00 kuna. Ugovor je potpisan u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga: Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“.

Svečanom potpisivanju prisustvovali su ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić, dipl. iur., ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric, župan Međimurske županije Matija Posavec, mag. ing., zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta mr. sc. Hrvoje Šlezak i dekanica Međimurskog veleučilišta u Čakovcu doc. dr. sc. Nevenka Breslauer.

Od ukupne vrijednosti projekta, 8.866.180,00 kuna su bespovratna sredstva iz fondova Europske unije, pomoću kojih će se dio starog vojnog kompleksa u Čakovcu, u kojem djeluje i Međimursko veleučilište u Čakovcu, pretvoriti u novi studentski dom. Revitalizacijom postojeće zgrade izgradit će se moderan studentski dom u okviru kojega će biti kafić, restoran, kuhinja, sportsko-rekreacijska prostorija, društvena prostorija, knjižnica, čitaonica, skriptarnica/portirnica i praonica.

„Ovaj projekt značajno će unaprijediti studentski standard, osigurati studiranje uz niže troškove i tako povećati učinak studiranja, odnosno broj diplomiranih studenata u gradu Čakovcu, ali i u Međimurskoj županiji gdje trenutno ne postoji niti jedan studentski dom“, izjavio je ministar Tomislav Tolušić

Studentski dom imat će 23 sobe s ukupno 32 ležaja u 14 jednokrevetnih i 9 dvokrevetnih soba prosječne veličine od oko 10 kvadratnih metara. Većina smještajnog kapaciteta u studentskom domu bit će namijenjena osobama u nepovoljnom položaju, a realizacijom projekta osigurat će se i četiri kreveta sa svom popratnom infrastrukturnom prilagodbom za osobe s invaliditetom.

U okviru natječaja „Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju“, usmjerenog na podršku javnim visokim učilištima za proširenje i poboljšanje smještajnih kapaciteta za studente s naglaskom na studente u nepovoljnom položaju, do sada su potpisana četiri ugovora: sa Sveučilištem u Zagrebu, Visokom školom za menadžment u turizmu i informatici Virovitica, Sveučilištem u Zagrebu – Sveučilišni kampus Varaždin i Sveučilištem u Rijeci. Idući tjedan očekuje se i potpisivanje ugovora sa Sveučilištem u Dubrovniku.
 

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Važni dokumenti

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Odbor za praćenje

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Popisi operacija

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Pregled natječaja

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-text;dblclick=edit;

Mogućnost jednostavnog pretraživanja svih natječaja