hr en

Prilagodba pristupačnosti A A

U Novoj Gradiški otvorena tvornica Klimaoprema, sufinancirana sredstvima iz EU fondova

U Novoj Gradiški otvorena tvornica Klimaoprema, sufinancirana sredstvima iz EU fondova

U četvrtak, 10.12.5015.,  u Novoj Gradiški otvorena je nova tvornica Klimaoprema, čija je izgradnja sufinancirana sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ministarstvo poduzetništva i obrta projektu dodijelilo 17,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava, a ukupna vrijednost projekta je gotovo 46 milijuna kuna. Novu tvornicu otvorio je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

„U nešto više od godine dana Nova Gradiška je dobila novu tvornicu, što ima veliki značaj za ovaj kraj. Nova će tvornica otvoriti nova radna mjesta, čime će se osigurati egzistencija barem pedesetak ovdašnjih obitelji. Izgradnja tvornice Klimaopreme samo je jedan od 28 projekata kojima je Ministarstvo poduzetništva i obrta lani dodijelilo bespovratna sredstva ukupne vrijednosti 250 milijuna kuna, čime smo potaknuli preko 650 milijuna kuna investicija i otvorili preko 600 novih radnih mjesta“, poručio je ministar Maras prilikom otvaranja nove tvornice.
Ministar je podsjetio da je u tijeku novi natječaj kroz koji poduzetnici mogu ostvariti bespovratna sredstva za ulaganja u proizvodnju i opremanje. Ministar je zato pozvao poduzetnike da se prijave na natječaje te iskoriste priliku da povoljnije financiraju svoje investicije.

„Natječaji za proizvodnju i opremanje otvoreni su u svibnju, a poduzetnicima je u sklopu dva poziva na raspolaganju ukupno 1,13 milijardi kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Do sada imamo preko 70 prijavljenih projekata, a do kraja godine planiramo potpisati desetak ugovora kojima ćemo dodijeliti preko 30 milijuna kuna bespovratnih potpora, i to za investicije vrijedne gotovo 100 milijuna kuna“, najavio je ministar Maras.

 „Plan je 2017. proširenje ove hale za još 6000 novih kvadrata te će to značiti i nova zapošljavanja, ali ono mora pratiti posao koji dolazi. Rekli smo da će do 2020. na ovoj lokaciji biti 150 ljudi. Mogu reći da smo uvijek radili brže nego što smo planirali. Kad smo shvatili da moramo raditi novu tvornicu i kad smo shvatili da je izvoz 90% onoga što mora biti, onda nije važno da li je tvornica 100 km od Zagreba. Naša tržišta su Europa i ona svjetska“, istaknuo je predsjednik Uprave Branko Duvnjak koji je tom prigodom zahvalio na iznimno kvalitetnoj suradnji Ministarstvu poduzetništva i obrta te lokalnoj zajednici.
 
type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Važni dokumenti

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Odbor za praćenje

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Popisi operacija

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Pregled natječaja

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-text;dblclick=edit;

Mogućnost jednostavnog pretraživanja svih natječaja