hr en

Prilagodba pristupačnosti A A

U Portorožu i Poreču održana zajednička INIO/INFORM konferencija

U Portorožu i Poreču održana zajednička INIO/INFORM konferencija

Od 30. svibnja do 1. lipnja 2016. godine, u zajedničkoj organizaciji Slovenije i Hrvatske, u Portorožu i Poreču održana je INIO/INFORM konferencija na kojoj su sudjelovali predstavnici Europske komisije te predstavnici svih zemalja članica Europske unije koji rade na poslovima informiranja, komunikacije i vidljivosti EU fondova. INIO je mreža komunikatora Europskog socijalnog fonda, a INFORM Europskog fonda za regionalni razvoj te je ovo bio prvi zajednički sastanak obje mreže nakon više od osam godina.

Svrha zajedničke konferencije bila je razmjena dobrih iskustva o brojnim komunikacijskim aktivnostima koje se provode u zemljama članicama, razgovori oko aktualnih komunikacijskih izazova, korištenje novih tehnologija i društvenih mreža te dogovori oko budućih zajedničkih aktivnosti i kampanja u organizaciji Europske komisije. U okviru konferencije održan je i redoviti sastanak nacionalnih komunikatora i Europske komisije na kojem je bilo riječi o ispunjenju propisanih obveza vezanih uz komunikacijske strategije i regulativu Europske unije.

Na konferenciji je sudjelovalo oko 200 komunikatora koji su imali priliku sudjelovati u nizu edukativnih radionica i seminara iz područja komunikacija i marketinga i steći nova znanja i vještine koje će im pomoći u svakodnevnim izazovima informiranja javnosti o mogućnostima iz EU fondova.

Kao relativno nova članica Europske unije, Hrvatska je dobila iznimnu čast i priliku organizirati dio programa konferencije na svom teritoriju te su tom prilikom sudionici konferencije posjetili Poreč. Uspješan hrvatsko-slovenski prekogranični projekt „Putevima istarske Malvazije“ predstavljen je sudionicima konferencije kao primjer dobre suradnje dviju susjednih zemalja, a sudionici su imali priliku i degustirati vina proizvođača koji su sudjelovali u projektu.

Posljednji dan konferencije europski komunikatori posjetili su Ljubljanu gdje su odslušali predavanje o novim izazovima društvene komunikacije u Europi te obišli projekt socijalnog poduzetništva koji je financiran EU sredstvima.

Svi sudionici izrazili su zadovoljstvo ovakvim sastancima koji doprinose razvoju komunikacijskih vještina, razmjeni iskustava i uspostavljanju međusobne suradnje među komunikatorima iz cijele Europske unije.

 

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Važni dokumenti

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Odbor za praćenje

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Popisi operacija

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Pregled natječaja

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-text;dblclick=edit;

Mogućnost jednostavnog pretraživanja svih natječaja