hr en

Prilagodba pristupačnosti A A

U Slavonskom Brodu potpisan ugovor za projekt "Smart Schools" u okviru Programa prekogranične suradnje

U Slavonskom Brodu potpisan ugovor za projekt "Smart Schools" u okviru Programa prekogranične suradnje
U utorak, 31. svibnja 2017. godine u prostorijama Brodsko-posavske županije svečano je potpisan ugovor za projekt „SMART SCHOOLS“ jedan od ukupno 21 projekta odabranog u sklopu 1. poziva na dostavu projektnih prijedloga na programu Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014 – 2020. Vrijednost spomenutog ugovora iznosi 1.644.127,82 eura.
 
Ugovor su potpisali v.d. ravnateljica Agencije za regionalni razvoj Stella Arneri te predstavnici institucija-partnera na projektu, Udruženja Centar za razvoj i podršku (BiH), Zelena akcija (HR), Brodsko-posavska županija (HR), Tuzlanski kanton (BiH) i Brodsko ekološko društvo – BED (HR). Svečanosti je prisustvovala i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Gabrijela Žalac te domaćin i potpisnik ugovora, župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić.
 
Župan Marušić na početku svečanosti zahvalio je Agenciji za regionalni razvoj i svim partnerima na suradnji te naglasio važnost ovog projekta u podizanju svijesti o ekologiji.
 
Projekt SMART SCHOOLS, punim nazivom Innovative minds for smart schools trajat će 27 mjeseci pod vodstvom vodećeg partnera Udruženje Centar za razvoj i podršku iz Bosne i Hercegovine. Glavni cilj projekta je doprinijeti održivom razvoju u prekograničnom području povećanjem energetske učinkovitosti i povećanjem razine korištenja obnovljivih izvora energije u javnom sektoru. V.d. ravnateljica Arneri naglasila je da će projekt povećati kapacitete škola u području upravljanja energijom i povećati energetsku učinkovitost školskih zgrada. Projektne aktivnosti uključuju 2 prekogranična seminara za 40 energy managera, prekogranično natjecanje škola u uštedi energije koje će obuhvatiti više od 29 000 učenika, nastavnika i ravnatelja koji će ovim putem steći nova znanja o pristupačnim i inovativnim rješenjima, a koja vode povećanju energetske učinkovitosti.
 
Po završetku svečanosti potpisivanja, ministrica Žalac čestitala je svim partnerima na projektu i naglasila: “Programi prekogranične suradnje pokrivaju jednu sasvim drugu dimenziju od ostalih EU programa te mi je iznimno drago što se alokacija za te programe povećala. Svjesna sam da Vam je svima i dalje problem iznos od samo 10% avansnog plaćanja i upravo zato mi u Ministarstvu radimo na pronalasku rješenja za taj problem kako bismo olakšali provođenje Programa.”
 
type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Važni dokumenti

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Odbor za praćenje

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Popisi operacija

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Pregled natječaja

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-text;dblclick=edit;

Mogućnost jednostavnog pretraživanja svih natječaja