hr en

Prilagodba pristupačnosti A A

U Splitu održan Razvojni forum Jadranske Hrvatske

U Splitu održan Razvojni forum Jadranske Hrvatske
Ministrica Žalac: „Nacionalnom razvojnom strategijom Republike Hrvatske do 2030. definirat ćemo, zajedno sa svim razinama i građanima, kakvu Hrvatsku trebamo i omogućiti da ona takva zaista postane.“ 

U utorak, 7. studenoga 2017. godine u Splitu je održan Razvojni forum Jadranske Hrvatske u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije s ciljem upoznavanja ključnih dionika razvoja s konceptom i dinamikom izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine.
 
Forum je, osim predstavnika Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, okupio  župane i direktore razvojnih agencija s područja Jadranske Hrvatske koji su prezentirali vizije i ključne smjerove razvoja sedam jadranskih županija, a već idući tjedan u Vinkovcima će biti održan Razvojni forum Kontinentalne Hrvatske.
 
Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, uvodno se obratila prisutnim županima i direktorima razvojnih agencija te istaknula kako je svrha razvojnih foruma potaknuti razmjenu mišljenja i stavova o budućem razvoju Republike Hrvatske i o dugoročnim vizijama razvoja županija kako bi što bolje identificirali razvojna pitanja i potencijale te ključne gospodarske grane i strateške razvojne projekte županija.
 
„Želimo na vrijeme zajedno s Vama, predstavnicima naših građana, definirati kakvu Hrvatsku želimo i zajednički izraditi krovni dokument koji će odražavati upravo potrebe naših građana i na temelju kojega ćemo razvijati daljnje aktivnosti i dokumente te u konačnici postići zacrtane ciljeve.“, naglasila je ministrica Žalac te dodala kako je spomenuta Nacionalna razvojna strategija dugoročni nacionalni strateški dokument koji će definirati kakvu Hrvatsku trebamo i želimo te omogućiti da ona takva i postane do 2030. godine.
 
Kao domaćin, prisutnima se uvodno obratio i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban te zahvalio ministrici Žalac na organizaciji sastanka i naglasio važnost dijaloga koju je ova Vlada prepoznala u svrhu pravovremenog identificiranja problema na terenu i uvrštavanja istih u operativne programe prilikom pregovaranja s Europskom komisijom za iduće financijsko razdoblje. „Zbog manjka dijaloga i sluha za potrebe terena, izgradnja škola danas nije prihvatljiv trošak za sufinanciranje iz EU fondova i zato pozdravljam ovakav rad Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske jer samo zajedničkim snagama i međusobnim uvažavanjem možemo postići zacrtane ciljeve.“, naglasio je župan Boban.
 
type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Važni dokumenti

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Odbor za praćenje

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Popisi operacija

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Pregled natječaja

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-text;dblclick=edit;

Mogućnost jednostavnog pretraživanja svih natječaja