hr en

Prilagodba pristupačnosti A A

Veliki uspjeh hrvatskih partnera – u ukupno 35 projekata odabranih za financiranje u okviru Programa transnacionalne suradnje INTERREG Središnja Europa, sudjeluju 34 hrvatska projektna partnera

Veliki uspjeh hrvatskih partnera – u ukupno 35 projekata odabranih za financiranje u okviru Programa transnacionalne suradnje INTERREG Središnja Europa, sudjeluju  34 hrvatska projektna partnera
Odbor za praćenje Programa transnacionalne suradnje INTERREG Središnja Europa, kojeg čine predstavnici devet država, odobrio je ugovaranje 35 projekata u iznosu od oko 70,5 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
 
U odobrenim projektima sudjeluju 34 partnera iz Hrvatske, s budžetom u vrijednosti od oko 5 milijuna eura. U okviru prvog poziva na dostavu projektnih prijedloga zaprimljeno je ukupno 620 projektnih prijedloga dok je 91 pozvan da dostavi punu prijavu u drugoj fazi.
 
„Ovo je veliki uspjeh za sve naše prijavitelje. Podatak da 34 hrvatska partnera sudjeluju u ukupno 35 odobrenih projekata dovoljno govori o njihovoj uspješnosti i dobroj pripremljenosti“, izjavio je ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić.
 
Odabrani projekti uskoro će biti ugovoreni te će njihova provedba doprinijeti rješavanju zajedničkih regionalnih izazova u područjima inovacija, ekonomije s niskom razinom CO2, okoliša, kulture i prometa.
 
Program transnacionalne suradnje INTERREG Središnja Europa ima ukupan budžet od 299 milijuna eura, od čega 246 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj, kojim se potiče partnerstvo javnih i privatnih institucija iz devet zemalja članica Europske unije: Češka, Njemačka, Italija, Hrvatska, Mađarska, Austrija, Poljska, Slovenija, Slovačka.
 
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, kao nacionalno tijelo, predstavlja Republiku Hrvatsku u četiri različita transnacionalna programa suradnje, a u 2016. godini Hrvatska ima predsjedništvo nad programima INTERREG Središnja Europa i INTERREG V-B Mediteran.
type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Važni dokumenti

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Odbor za praćenje

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Popisi operacija

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Pregled natječaja

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-text;dblclick=edit;

Mogućnost jednostavnog pretraživanja svih natječaja