hr en

Prilagodba pristupačnosti A A

Virovitica dobiva studentski dom sa 108 ležajeva – održana početna konferencija projekta vrijednog 19 milijuna kuna

Virovitica dobiva studentski dom sa 108 ležajeva – održana početna konferencija projekta vrijednog 19 milijuna kuna
U Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici u ponedjeljak, 27. lipnja, održana je početna konferencija u sklopu projekta “Izgradnja studentskog doma u Virovitici”. Projekt je prijavljen u sklopu operativnog programa ”Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.”, a nositelj i investitor je Visoka škola Virovitica. Novi studentski dom imat će 108 ležajeva i površinu od 2.300 metara kvadradnih. Ukupna vrijednost projekta je 19.373.876,98 kuna, a iznos EU potpore 18.524.301,88 kuna. Projekt traje do 30. kolovoza 2017. godine, kada bi novi studentski dom trebao biti završen.
 
Početnoj konferenciji prisustvovali su ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić, veleposlanik Republike Indije u RH, nj. e. Sandeep Kumar, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Srećko Tomas, predsjednik Upravnog vijeća Visoke škole i saborski zastupnik Tomislav Žagar, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, dekanica Visoke škole Virovitica Vesna Bedeković, dekan vukovarskog veleučilišta Lavoslav Ružićka Mirko Smoljić, predstavnice Središnje agencije za financiranje i ugovaranje, pročelnici županijskih i gradskih upravnih odjela te brojni drugi uvaženi gosti. Konferenciji su, naravno, prisustvovali i oni zbog kojih je ovaj projekt pokrenut – studenti, zajedno s predsjednicom Studentskog zbora Visoke škole Virovitica Ivom Ribić.
 
Studentski dom realizirat će se zahvaljujući suradnji i angažmanu Visoke škole Virovitica, Razvojne agencije VIDRA i Virovitičko-podravske županije. Novi studentski dom nalazit će se u kompleksu bivše vojarne, koja se tako pretvara u studentski kampus gdje se nalazi fakultet, studenski restoran te uskoro i dom. Cilj projekta je doprinijeti povećanju stope upisa i završavanja visokoškolskog obrazovanja mladih na području Virovitičko-podravske županije,  poboljšati uvjete studiranja kroz smanjenje troškova te povećati pristup visokom obrazovanju za studente, s naglaskom na one u nepovoljnom položaju.
 
O projektu je ukratko govorio i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić:
- Pravi rezultati izgradnje Visoke škole, studentske menze i novog studentskog doma bit će vidljivi tek za 10 ili 20 godina, jer znanje i obrazovanje je nešto što može razviti Viroviticu, Virovitičko-podravsku županiju i Republiku Hrvatsku. Još uvijek ovaj dio Hrvatske ima nisku stopu visokoobrazovanih i upravo s ovakvim projektima to možemo podići i očekivati da će djeca i djeca naše djece živjeti bolje zahvaljujući ovakvim projektima – naglasio je Tolušić.
 
Inače, na Visokoj školi studira 378 studenata, od toga 321 s boravištem izvan, te 57 s područja Virovitice. Svih 321 studenata biti će potencijalni korisnici doma.
 
Prema najavama, početak radova na izgradnji očekuje se početkom rujna, tako da će akademsku godinu 2017./2018. studenti Visoke škole Virovitica započeti u novom  studentskom kampusu.
(www.vpz.hr)
 
type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Važni dokumenti

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Odbor za praćenje

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Popisi operacija

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Pregled natječaja

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-text;dblclick=edit;

Mogućnost jednostavnog pretraživanja svih natječaja