hr en

Prilagodba pristupačnosti A A

Više od 250 biciklista predvođenih ministricom Žalac krenulo je „Putem EU projekata“ od Vinkovaca do Vukovara

Više od 250 biciklista predvođenih ministricom Žalac krenulo je „Putem EU projekata“ od Vinkovaca do Vukovara
Više od 250 biciklista predvođenih ministricom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijelom Žalac vozilo je u subotu od Vinkovaca do Vukovara u sklopu biciklijade pod nazivom „Putem EU projekata“ organizirane od strane Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.
 
Kao centralno koordinacijsko tijelo za EU fondove, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organizira i provodi informativne aktivnosti kojima je cilj komunicirati i predstaviti primjere dobre prakse u korištenju bespovratnih sredstava iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova široj javnosti kao i mogućnosti financiranja projekata sredstvima iz EU fondova.
 
Sudionici su se okupili na parkiralištu Udruge za osobe s invaliditetom Bubamara u Vinkovcima, koja je i sama uspješan korisnik EU fondova, gdje su okupljene pozdravili gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, župan Božo Galić i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac. Ministrica je zahvalila svima koji su se odazvali i podržali događanje te naglasila kako je cilj biciklijade informirati građane o primjerima uspješno provedenih projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, s posebnim naglaskom na projekte s područja Vukovarsko-srijemske županije, ali i promovirati važnost vođenja brige o zdravlju i stvaranja zdravih životnih navika kod djece i odraslih te promicati razvoj urbanog biciklizma kao ekološki prihvatljivog načina prijevoza.
 
Na ruti od Vinkovaca do Vukovara, sudionici biciklijade imali su priliku posjetiti nekoliko uspješno provedenih projekata sufinanciranih sredstvima iz EU fondova kao što su projekt sanacije odlagališta komunalnog otpada Papuk i razvoj novog turističkog proizvoda ‘Eko-etno centar Adica’ u Vukovaru koji je ujedno bio i završna točka biciklijade.
 
Zajedno s gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom i direktorom Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije (HRAST) Ilijom Cotom te sudionicima biciklijade, po dolasku na cilj u Vukovaru, ministrica Žalac obišla je Sajam EU mogućnosti na kojemu su djelatnici institucija predstavljali primjere dobre prakse i mogućnosti sufinanciranja projekata sredstvima iz EU fondova. Ministrica je najmlađem i najstarijem sudioniku biciklijade dodijelila bicikle kao nagradu, a ostali su sudionici sudjelovali u nagradnoj tomboli. Osim toga, posjetitelji su imali priliku sudjelovati i u nagradnom kvizu te točnim odgovorom o EU fondovima osvojiti brojne nagrade uživajući u bogatom informativno-zabavnom programu za sve uzraste.


 
type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Važni dokumenti

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Odbor za praćenje

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Popisi operacija

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-img;dblclick=edit;

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-title;dblclick=edit;Pregled natječaja

type=item;module=blocks;parent=parent;id=front-block-contest-text;dblclick=edit;

Mogućnost jednostavnog pretraživanja svih natječaja